CV en verhuur


Voor organisatoren van evenementen, fairs of bezienswaardigheden stellen wij ons beschikbaar om diensten te verlenen in de categorie sport, reenactment en/of demonstraties. De kosten daarvan zijn afhankelijk van de verleende dienst bespreekbaar. Zie voor beschikbaarheid de agenda. Lessen en trainingen zijn verplaatsbaar, maar andere evenementen niet. Voor contact kunt u mailen naar vakalmere@gmail.com.

De volgende activiteiten zijn onder meer mogelijk:

Workshops

Bij een workshop zullen een of meerdere instructeurs van de VAK Almere een plaats hebben in uw programma, waarbij wij lessen kunnen geven. De inhoud, duur en grootte van de workshop is bespreekbaar, uiteenlopend van voor ingestudeerde gevechten, tot het aanleren van basistechnieken, tot licht sparren.

Het is ook mogelijk dit een meer theoretische kant te geven. Bent u leraar en wilt u uw klas leren wie en wat bijvoorbeeld de kruisridders waren, zijn wij een perfecte mogelijkheid dit zichtbaar te maken voor uw klas. Dit kunnen wij doen voor een viking, samurai, kruisridder en verschillende andere middeleeuwse krijgers. Wij kunnen zelf ook lessen geven in de theorie van krijgskunst en vertellen over de wapens en uitrusting die vroeger gebruikt werd.

Demonstraties

Bij een demo zullen een of meerdere leden van de VAK Almere ergens tijdens een programma op een al dan niet vast tijdstip een van tevoren ingestudeerd gevecht opvoeren. Wat duur en thema betreft is, mits tijdig gemeld, heel veel mogelijk.

Reenactment

Bij een reenactment zullen een of meerdere leden van de VAK in kostuum bij een stand staan, in de rondte lopen of demonstraties uitvoeren. Wij hebben historisch correcte kostuums voor een viking, samurai of verschillende middeleeuwse krijgers of kruisridders. Voor wat meer aangepaster kostuums in de richting van fantasy is ook het een en ander mogelijk. Als u zelf kostuums heeft of elders huurt, is er natuurlijk ook veel mogelijk.

 C.V. 

 8 juli 2010. Basisschool Het Palet, Almere.

Op deze school hebben wij bij het eindfeest met twee personen een demonstratie verzorgd voor de gehele school. Hier tussendoor hebben wij telkens workshops gegeven waarbij simpele aanvals- en verdedigingstechnieken aan bod kwamen. Ook hebben wij onze collectie aan wapens en harnasonderdelen tentoongesteld en daar informatie over gegeven. Aan het eind van de dag hebben wij in vol kostuum afscheid genomen van de kinderen. De kinderen raakten niet uitgekeken en ook al hadden we van 9.00 tot 15.00, we kwamen tijd tekort.

11 en 12 juli 2011. Basisschool de Kaardebol, Almere.

Ook op deze school hebben wij een lustrum eindfeest verzorgd met vijf leden, samen met andere ingehuurde artiesten. De eerste dag hebben wij in kostuum geïmproviseerde gevechten gedemonstreerd. Hier hebben wij gecombineerd ons eigen en door de school gehuurd wapentuig gebruikt.

De tweede dag hebben wij vijf maal twee workshops gegeven, een voor de onderbouw en een voor de bovenbouw. Elke workshop werd gegeven door een leraar en een assistent. De onderbouw heeft een eenpersoons schijngevecht aangeleerd gekregen. De bovenbouw een tweepersoons ingestudeerd gevecht. Aan het eind van de dag werden beide vormen gedemonstreerd door de kinderen aan de school.

26 november 2011. Poppodium de Meester, Almere.

Deze dag werden er bij poppodium De Meester door meerdere celtisch getinte bands opgetreden en in een aparte ruimte aandacht besteed aan middeleeuws/celtisch getinte zaken. Krijgskunst mag daarin niet ontbreken! Daarom stonden wij met vijf man sterk informatie te verschaffen aan de bezoekers omtrent de manier van vechten van vroeger.

Website De Meester

© Copyright VAK-Almere - Designed by Pexeto